Eternal Kingdom

Den 17 juni släpps kanske årets mest efterlängtade album och det är inga mindre än Umeås stolthet Cult of Luna som släpper sitt femte album sedan starten 1999. Det är ett konceptalbum vid namn "Eternal Kingdom" och jag skulle kunna sätt punkt här och förnöjt konstatera att sommaren är räddad. Men jag kan inte låta bli att gå in lite närmare på den enormt coola historien bakom konceptet.

Cult of Luna repar sen några år tillbaka i ett gammalt mentalsjukhus från 1920-talet. Vid en upprensning av gamla grejer så hittade dom en dagbok skriven av en patient vid namn Holger Nilsson som satt inspärrad på livstid för mordet på sin fru. I dagboken har han byggt upp en fantasivärld som han lever i och där han bl.a. skyller mordet på sin fru på en uggla/man vid namn Ugin. Det är utifrån Holgers historier som Cult of Luna har skapat sitt senaste album. Döpt efter boken, "Eternal Kingdom".

http://www.cultofluna.com/
http://www.myspace.com/cultofluna 

image3

Kommentarer
Postat av: Kim

Har inte lyssnat mycket på Cult of Luna, mest några låtar från "Somewhere Along the Highway". Bra, men lite "utmattande" musik.

Vad gäller In Flames senaste, den håller bra även på längre sikt och kommer nog finnas på min topp 4-5 av IFs album tillsammans med Jester Race, Come Clarity och suveräna Clayman :)

Mer jag skrivit om In Flames finns här http://kimkahn.blogspot.com/search?q=In+Flames

2008-05-26 @ 22:45:45
URL: http://kimkahn.blogspot.com/
Postat av: Pryts

Hehe ja "utmattande" kanske man kan kalla det :) Men det växer grymt mycket med tiden och tillslut sitter man fast i det monotona träsket ;)

2008-05-27 @ 17:24:29

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0